Nitelikli İş Gücü Göçü Yasası kapsamında Almanya’ya gitmek isteyenler için seçeneklerden bazıları;
Mesleki Eğitim Vizesi, Çalışma Vizesi, Blue Card (AB Mavi Kart) ve iş arama vizesi‘dir. Aşağıda iş arama vizesi detayları belirtilmiş olup, diğer vize türleri için ilgili başlığa tıklayarak sayfaya geçiş yapabilirsiniz.
İş arama vizesi (Arbeitsplatzsuche), en fazla 6 ay süreli olan bu vize için bazı şartlar bulunmaktadır. Bunlar;
- Denklik: Almanya dışında almış olduğunuz eğitim veya meslek eğitiminin Almanya’da denklik işleminin yapılmış olması gerekmektedir.
- Dil Bilgisi (genelde en az B1): Eğitim veya mesleğinizin gerektirdiği Almanca dil bilgisine sahip olmanız ve bunu belgelemeniz gerekmektedir.
- Finans: Tam zamanlı çalışmaya başlayamasanız da, bir kurum veya işletmede haftada 10 saati geçmeyecek sekilde (deneme amaçlı) çalışma imkanınız bulunuyor. Bu 6 aylık süre içinde gelir elde edecek bir işte çalışmanıza izin verilmediğinden, bu zaman diliminde geçiminizi sağlayabileceğinizi belgelemeniz istenecektir. Bunun için bir bloke hesap açabilir veya bir sponsor bulabilirsiniz.
İş aramaya nereden ve nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız danışmanlık hizmetimizden yararlanmak için bize Whatsapp üzerinden ulaşabilir veya iletişim formunu kullanabilirsiniz.

Almanya’da en çok ihtiyaç duyulan bazı meslek grupları:
Doktor, Hasta bakıcı
Mühendis (makine, otomobil, elektronik, inşaat, enformasyon teknolojileri)
Enformatik,IT danışmanı/analisti, Yazılım geliştiricisi
Matematik. Doğa bilimleri ve teknoloji
Tekniker/Teknisyen,
Mimar, Yönetici Personel,Anadil Öğretmeni, Araştırmacı, Bilim İnsanı, Meslek Deneyimli BT Uzmanı (Bilişimci), Profesyonel Motorlu Taşıt Sürücüsü, Spesiyalite Aşçısı vb.
İş aramaya nereden ve nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız danışmanlık hizmetimizden yararlanmak için bize Whatsapp üzerinden ulaşabilir veya iletişim formunu kullanabilirsiniz.iz.